torstai 15. elokuuta 2013

Vihdoinkin!

Siis saan tämän blogin alulle...Välillä kuvittelen olevani nopea käänteissäni, välillä sitten taas huomaan olevani tuskastuttavan hidas perushämäläinen:-)

Mutta tuo vihdoinkin-huudahdus liittyy tässä ensimmäisessä postauksessa ennen kaikkea siihen, että vihdoinkin on saatavilla 50 cm:n pyöröpuikkoja. On näitä varmaan joku muukin kuin minä kaivannut. Voihan myös olla, että joku tykkää 40 cm:n pyöröistäkin (minä en), mutta tähän astihan ne ovat olleet se perinteinen pipomitta ja myös ihan vastasyntyneiden pyöröneuleiden mitta. Harvalla kun on pää yli 60 cm ja vauvallekin se alkaa olla pyörönä liikaa. 40 cm:n pyörö on ikävän lyhyt ja raskas käsillekin. 50 cm:n pyörö olisi siis täydellinen mitta ainakin näihin edellä mainittuihin. Jos ei sitten satu kuulumaan looppaajiin, mikä tietysti muuttaa kaiken:-)

Addilta on kyllä ollut saatavilla 50 cm:n pyöröjä, mutta vain erityistilauksesta ja jopa puolen vuoden toimitusajalla. Joskun niitä tilasin ja hyviksi totesin. Mutta sitten jätin tilaamatta, kun toimitusajat venyivät turhan pitkiksi.

Mutta tänä syksynä Knitpro on  lisännyt tämän mitan sekä kiinteisiin pyöröihin että myös kaapeleihin. Puikko-osa on kiinteissä pidempi kuin 40 cm:ssä, joten kaapeliinkin käyvät ihan ne normaalimittaiset pyörökärjet. Tämä voi olla ehkä pieni askel ihmiskunnalle, mutta iso askel meille neulojille;-)


6 kommenttia:

 1. Tsemppiä bloggaamiseen !

  VastaaPoista
 2. Kiva uus blogi! Heti meni seurantaan ;)

  VastaaPoista
 3. Onnea uudelle blogillesi! Fyysisen lankakaupan asiakkaana tulee varmasti seurattua useammin!
  Kiitos tuosta 50 cm pyörö-vinkistä ja varmasti tulen ostamaan sellaisen, kun en pidä 40 cm pyöröistä ja pidän enemmän kiinteistä pyöröistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellä on yhdet muinoin hankitut ja pipon neulominen on kyllä niillä paljon miellyttävämpää. 40-senttisillä se tahtoo mennä sellaiseksi pakertamiseksi...

   Poista