sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Still light eli alkusyksyn tunnelmia

Lupasin palata Still Light -tunikaan, kunhan saan sen ensin valmiiksi. No, nyt se on valmis ja hyvähän siitä tuli. Usein kuulee valitettavan, että niitä langannyttyröitä tuntuu jäävän ja kertyvän (tosin ihan yhtä usein se lanka loppuukin kesken ja pahimmassa tapauksessa edes koko lankaa saati sitten värjäyserää ei enää löydy), niin tästä ei jäänyt senttiäkään yli, eikä se oikeastaan loppunut edes kesken. Tai no, taskupussit jäivät pari senttiä lyhyemmäksi kuin mallissa, mutta se ei varsinaisesti haittaa. 

Malli: Still Light (Veera Välimäki)
Lanka: Malabrigo Sock
Sävy: Tiziano red
Puikot: 3 mm
Menekki: 400 gr

Malabrigo Sockia en ollut aiemmin neulonut. Langat olin toki jemmannut jo aikoja sitten, mutta jostain syystä olin vain lykännyt koko projektia. Ajattelin, että tässä menee ikuisuus... Turhaan siirsin, sillä tämä valmistui yllättävän nopeasti ja helposti. En yhtään ihmettele tämän suosiota. Jotkut ovat neuloneet näitä jo useammankin. Lanka on ihan mahtavaa ja jopa tällainen herkkä atoopikko kestää sitä jopa paljaalla iholla. Käyttöneule siis. Onneksi Malabrigo Sockia pitäisi taas kohta olla maahantuojalla saatavilla.


Ja siinä vaiheessa, kun alkoi liikaa haukotuttamaan pelkän sileän pisteleminen, niin neuloin rakkaalle ukolleni välipalaksi parin tiikerisukkia. Lanka on Regian uudesta Zoofari-lajitelmasta ja ihan perussukat Magic loopaten kaksi sukkaa kerralla Regian sukkataulukkoa apuna käyttäen. Niistä tuli siis tällaiset.

Lanka: Regia 4 fach Zoofari Color

Ja nyt olen sitten taas sortunut neulomaan polvisukkia, tai oikeastaan ylipolven sukkia, vaikka en niitä edes käytä. Niistä myöhemmin, sillä lanka on ohutta ja varret pitkät:-D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti