maanantai 7. lokakuuta 2013

Pitkäksi meni taas

Heikkouteni ovat ilmiselvästi pitkät sukat, vaikka totuuden nimissä eipä niillä ihan kauheasti käyttöä ole ollut. Mutta ei haittaa, sillä niitä on hauska tehdä ja mitä ohuemmasta langasta, sen parempi;-)

Olen jo keväästä asti silitellyt Rowanin uusia Fine Art -sukkalankoja, mutta jotenkin  nuo sinänsä tosi kauniit sävyt tuntuivat keväällä vähän tummilta ja syksyisiltä. Sielu kun huusi aurinkoa. Mutta kun syksyllä bongasin Rowanin Facebook-sivuilta nämä Marie Wallinin Ibis-sukat, niin oli ihan pakko laittaa ne puikoille. Ja nythän syksyiset sävyt ovat täydellisiä. No, nämähän eivät ole edes polvisukat, vaan nyt mennään jo yli polven. Malli löytyy Rowanin Fine Art -kirjasta, jota löytyy verkkokaupastakin (sisältää muitakin kivoja projektia tälle langalle) Raidoitukseen on käytetty kolmea sävyä, joten kyllähän näille hintaa tulee. Toisaalta jäljelle jäi yhteensä 120 gr, joten niistä halutessaan vielä vaikka mitä.

Malli:Ibis by Marie Wallin
Puikot: 2,25 mm
Lanka: Rowan Fine Art
Sävyt: 306,307 ja 303


Fine Artin koostumus villaa, mohairia, silkkiä ja vahvikepolyamidia tekee sen, että näissä sukissa on tosiaankin sellaista silkkisukan tuntua. Vai onko se sitten tuo pituus, joka sen vaikutelman saa aikaan. Joka tapauksessa ihana lanka neuloa ja kyllähän näistä hienot tuli. Jopa tiimalasikantapääkin lyhennetyin kerroksin onnistui hyvin. Seuraavaksi neulon varmaan käsin sukkahousut:-D

Ja jos tuntuu, että jos ei nyt kuitenkaan ihan näin pitkiä tai näin kalliita, niin Tekstiiliteollisuuden sivuilta löytyy mainio polvisukan ohje Teeteen Pallas-langalle, joka on hinta/laatusuhteeltaan erinomaisen hyvä sukkalanka. Näilläkin pääsee pitkien sukkien tunnelmaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti