lauantai 16. heinäkuuta 2016

Päivää taas ...ja Boxy

No huh huh, onko edellisestä postauksesta tosiaan jo kaksi vuotta? Luulin, että vuosi... Mutta taas tuli todistetuksi, että aina kun kuvittelee muistavansa kuinka monta vuotta sitten jotakin tapahtui, niin parempi kertoa se kahdella. Näin pääsee aika lähelle totuutta, olen huomannut. Ainakin tässä iässä se pätee.

Mutta sitten asiaan. Rowanhan tiivistää valikoimaansa aika radikaalisti ensi syksystä alkaen ja se tarkoittaa sitä, että moni ihana lanka saa lapun luukulle. Muun muassa Fine Tweed (viimeisiä viedään putiikissa), Fine Art, Revive ja sitten tämä Panama. Yksi suosikeistani. Kun sain tietää, että Panamakin saa mennä, tartuin heti tuumasta toimeen ja jemmasin loput tummansiniset Darkness-kerät itselleni. Olen myös kauan katsellut Joji Locatellin Boxya sillä silmällä, mutta tähän asti projekti on jäänyt odottamaan. Vaan ei enää. Aloitin kesäboxyni jalkapallon EM-kisaprojektina ja laitoin kädet ristiin, että 10 kerää riittää ja että Italia tai Portugal voittaa. Molemmat toiveet toteutuivat ja vielä bonuksena Boxysta tuli niin ihana. Kuvat nappasin Helmin päällä ja hetihän tuo meinasi mun boxyni omia :-)Koko: pienin (185 s)
Lanka: Rowan Panama
Menekki: 500 gr
Tiheys: 23 s/10 cm

 Ihana, ihana, ihana ja Panama sopii tähän malliin todella hyvin. Se laskeutuu täydellisesti ja pinta on hieman rosoisen rustiikkinen. Vahva peukku siis tälle yhdistelmälle. Ja kummasti tuo vaan valmistui vaikka aluksi 185 silmukalla sileää tuntuikin aika extremeltä. Tein etu-ja takakappaleet erikseen, sillä melkein 400 silmukalla pelkkää oikeaa ympäri ympäri alkoi huimaamaan jo ajatuksena. Ja kyllähän siisti etupistoin tehty sivusauma myös hieman tukee neuletta. Nyt suunnittelen jo uutta Boxya ja kaivoin jopa vanhan neulekoneeni naftaliinista. Sillähän kun sitä sileää neuloo aika paljon nopeammin .-) Ohut alpakka voisi olla kiva. Mutta nyt nautin tästä oikein onnistuneesta neuleesta. Ja aion kyllä vielä kysäistä, josko Panamaa vielä Rowanin varastosta saisi. Siinä kun on niin ihanat väritkin, kuten englantilaisissa langoissa yleensäkin.

Lupaan myös, että seuraavaan postaukseen ei mene kahta vuotta :-) Johannalla ainakin on tekeillä Cataniasta jotain tosi sööttiä...

1 kommentti:

  1. Kiva lukea pitkästä aikaa päivitystä.
    Voi kuinka onkin kaunis BOXI

    VastaaPoista