torstai 18. elokuuta 2016

Nancy ja Peer ne yhteen soppii..

Yksi Sandnesin kenties suosituimmista neuleohjeista on kaunis, nelivärinen kaarroketakki Nancy, jonka ohje löytyy niin ohuemmalle kuin paksummallekin langalle. Monille tämä takki on varmasti tuttu, sillä se on komeillut Sandnesin omien ohjelehtien lisäksi myös muiden käsityölehtien sivuilla. Malli on suhteellisen helppo neulottava, jos kirjoneule on yhtään tuttua, mutta pyörönä neulotun puseron halkileikkaaminen ('steekkaus') saattaa kauhistuttaa ensimmäistä kertaa valmista puseroaan saksivaa neulojaa. Ja niin myös minä tartuin haasteeseen, vaikka mielessäni pyörivätkin muun muassa seuraavat kysymykset: "Pysyykö neule kasassa leikkaamisen jälkeen?", "Kuinka osaan ommella tarpeeksi tiheän siksakin?" ja "Apua, onko pakko!?".


Nancy-takki on melkoisen joutuisa neuloa. Kirjoneuleen parhaisiin puoliin kuuluu sen koukuttavuus, sillä aina yhden kuvion jälkeen sitä tuumii, että miltähän kokonaisuus näyttää seuraavan kuvion jälkeen. Langaksi valikoitui Sandnesin Peer Gynt, väreinään lähestulkoon samat kuin Sandnesin lehden nro 43 ohjeessa. Ainoana poikkeuksena pääväri vaihtui meleeratusta harmaasta jonkun verran beigemmäksi, sävyyn numero 2650.


Kun puikoilta putkahti vain nappilistoja vaille valmis pusero, alkoi siinä jo vähän kokeneemmankin neulojan puntti tutista. Olisi vihdoin aika ommella kaksi edestakaista siksak-ommelta etuosan keskisilmukoiden molemminpuolin. Tuumasta toimeen, ompelukoneeseen vaaleanbeigeä lankaa ja siksak tiheälle, niin että jokainen silmukka varmasti tulisi ommelluksi eikä yksikään lanka purkautuisi. Ja sitten: sakset. Koko komeus keskeltä poikki, napsnaps, ja arvatkaa mitä! Takki on yhä vieläkin koossa!


100% villatakki on todella mukava ja lämmin päällä. Nancy on mallina melko väljä, ja omissa käsissä siitä muotoutui ehkä normaalia vielä hieman suurempikin - kenties puikkoni olisivat voineet olla aavistuksen pienemmät. Tässä sitä taas muistaa, että huolellisesti tehty mallitilkku on yksi parhaista keinoista saavuttaa kaikin puolin onnistunut lopputulos. Mutta vallan ihana tämä takki on näinkin! 

Kuvat: Joonas Heikkinen

Nancy-takki on muuten jo esillä Lankaidean liikkeessä, jossa valmistaudutaan pikkuhiljaa syksyyn. Tervetuloa suunnittelemaan kaunista kirjoneulepuseroa tai värikkäitä villasukkia viiman varalle! Tästä se ihana neulekausi taas alkaa :)

//Johanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti